Om mig

Allt som handlar om samhällsfrågor, politik och historia väcker min nyfikenhet. Även förhistorien har kvar sin lockelse, trots att det var länge sedan jag slutade arbeta som arkeolog. Sedan 2003 är jag verksam som journalist och författare. Jag heter Joakim Bröms, är 46 år gammal och bor i Stockholm.

Allt utom en stor stark.
image-15

Allt utom en stor stark.

Konservativ revansch
image-16

Konservativ revansch

2012 skrev jag Allt utom en stor stark, en företagshistoria över ett av Sveriges första mikrobryggerier: Nynäshamns Ångbryggeri. Sommaren 2014 kom min andra bok Konservativ revansch, som handlar om nutida konservatism i svensk politik.

2006 var jag med och startade Täby Danderyd Tidning som bevakade lokalpolitik, kultur och sport i dessa båda kommuner norr om Stockholm. Denna erfarenhet rankar jag högt då jag fick vara med och utveckla bevakningsområden, redaktionella rutiner och bygga relationer till lokalsamhället från grunden. Under sommaren 2007 var jag tillförordnad nyhetsredaktör.

För närvarande läser jag en master i biblioteks- och informationsvetenskap vid högskolan i Borås. Sedan tidigare har jag en magister i arkeologi (1997) och en kandidat i historia (2016) från Lunds universitet.

Under studietiden och åren därefter spelade jag bas och orgel i hårdrocksbanden Into the Void och Blastrock i Malmö/Lund. Numera ägnar jag fritiden åt att spela piano, komponera, lyssna på musik, läsa böcker, kolla dokumentärer och drömmer om att kunna försörja mig på att skriva eller arbeta med böcker i en eller annan form …

CV, klicka på tumnageln för att ladda ner pdf.